Otvoren novi konkurs za učešće u programu Bitka za znanje!

Zbog velikog interesovanja već tokom letnjeg raspusta otvaramo novi konkurs za učešće u programu Bitka za znanje!

Pozivamo nastavnike informatike i tehničkog obrazovanja, kao i sve druge zainteresovane nastavnike koji drže nastavu za osnovce od 5. do 8. razreda u matičnim školskim jedinicama na teritoriji Srbije, da svoju školu prijave za učešće u ovom edukativnom programu!

Program podrazumeva da prijavljene škole dobiju donaciju u vidu 5 mBot robota uz pomoć kojih će njihovi đaci učiti osnove programiranja i kodiranja. Pored donacije, u sklopu programa biće organizovana i obuka za nastavnike za korišćenje robota u nastavi, kao i takmičarska liga KODigranje u okviru koje će osnovci imati priliku da pokažu stečena znanja.

Nosilac programa je Fond B92, koji je do sada uz veliku podršku mnogobrojnih donatora obezbedio sredstva za kupovinu 1.720 robota za čak 344 školske ustanove iz svih krajeva Srbije. Cilj projekta je da se obezbede sredstva za kupovinu ovih savremenih nastavnih alata za sve (zainteresovane) osnovne škole.

Kako biste prijavili svoju školu za učešće u programu potrebno je da popunite formular koji se nalazi ovde.

Podela robota i obuka za nastavnike biće organizovani u nekoliko ciklusa, a roboti će biti podeljeni na osnovu redosleda kojim su se škole prijavljivale. Dinamika uručivanja donacija zavisiće od podrške donatora.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem mejl adrese: info@bitkazaznanje.rs

 

Aktuelno

Bitka za znanje
Maksima Gorkog 17a
11000 Beograd
+381 11 3284 534

info@bitkazaznanje.rs