Održano fizčko kolo “KODigranja”, finale 24. juna u Beogradu

U subotu 27. maja na 21 lokaciji u 19 gradova održana je druga faza takmičarske lige KODigranje u kojoj je učestvovalo preko 500 učenika iz 134 osnovne škole iz svih delova Srbije.

Trideset najboljih ekipa koje su zbirno imale najbolje rezultate iz prethodnog online i ovog fizičkog kola, predstavljaće svaka svoj region u finalnom takmičenju koje je planirano da se sprovede 24. juna u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu. Timovi u finalu biće sastavljeni od po 4 učenika koji će na licu mesta dobijati zadatak na osnovu kojeg treba da programiraju robota. Sudije u ovoj fazi takmičenja biće stučna lica iz škola za programiranje.

Kompanija BIC obezbediće nagrade za sve finaliste, dok će kompanija Vip Mobile biti donator glavnih nagrada, za najuspešnije ekipe.

Paralelno sa takmičenjem biće organizovana konferencija namenjena nastavnicima, učesnicima programa Bitka za znanje, koja će biti posvećena budućnosti ovog projekta i podizanju kapaciteta nastavnika za korišćenje savremenih tehnologija u obrazovanju.

Rezultati iz dosadašnjih faza takmičenja dostupni su ovde.

Detaljnije informacije o finalu biće objavljene uskoro.

Aktuelno

Bitka za znanje
Maksima Gorkog 17a
11000 Beograd
+381 11 3284 534

info@bitkazaznanje.rs