Na regionalnom takmičenju u programiranju mBot robota učestvovalo više od 300 učenika iz cele Srbije

U subotu 9. marta na 24 lokacije u 20 gradova i mesta u Srbiji održano je treće po redu fizičko takmičenje lige KODigranje. Na takmičenju u programiranju mBot robota učestvovale su 103 osnovne škole, sa 309 osnovaca i 100 mentora nastavnika.

Timovi su rešavali zadatak pomoću mBot robota sa ciljem da za što kraće vreme pređu stazu sa 5 prepreka. Na tom putu timovi su morali da programiraju kretanje robota uz pomoć senzora i motora kojim su određivali vreme, pravac i brzinu kretanja robota.

Takmičenje je održano u osnovnim školama u Kikindi, Lešku, Požarevcu, Vranju, Nišu, Beogradu, Paraćinu, Sremskoj Mitrovici, Požegi, Bačkom Brestovcu, Somboru, Kruševcu, Novom Sadu, Aranđelovcu, Trsteniku, Kragujevcu, Lipnici, Boru, Kladovu, Ivanjici, a učestvovale su i škole iz Tornjoša, Nakova, Kostolca, Lozovika, Velikog Gradišta, Vranja, Kololeča, Trupala, Brzog Broda, Kamenice, Aleksinca, Leskovca, Pirota, Dspotovca, Sedlara, Donje Mutnice, Šida, Šapca, Čačka, Užica, Pivnica, Odžaka, Selenče, Varvarina, Srbobrana, Bora, Negotina itd.

Najbolje rezultate ostvarile su ekipe iz OŠ“Milan Đ. Milićević“ iz Beograda, OŠ“Isidora Sekulić“ iz Pančeva i OŠ“Ilija Garašanin“ iz Aranđelovca.

Od 103 ekipe 30 timova koje su ostvarile najbolji rezultat u fizičkom i prethodno organizovanom online ciklusu takmičenja, nadmetaće se na velikom finalu koje je planirano u aprilu u Beogradu.

Takmičenje KODigranje sprovodi se u okviru akcije Bitka za znanje Fonda B92, kroz koju je 431 škola u Srbiji dobila 2.155 mBot robota.

Aktuelno

Bitka za znanje
Maksima Gorkog 17a
11000 Beograd
+381 11 3284 534

info@bitkazaznanje.rs